Alsharia Faculty
1- معرفی پوهنحی
چنانچه همه می دانیم که افغانستان یک کشور اسلامی است و کافه ملت افغان به معتقدات اسلام یقین کامل و باور قاطع دارند، از آن زمانی که در قرن دوم هجری مردم ما تمام معتقدات پیشین را کنار گذاشته پیروی دین مقدس اسلام را اختیار نمودند؛ تا اکنون این دین همه بنیاد ها، عرصهها و زوایای زندگی فردی و اجتماعی مردم افغانستان را تحت تاثیر خود قرار داده است و تا اعماق پندار و عمل ایشان ریشه دوانیده است.
پوهنحی شرعیات در واقع ادامه همان مدارس و مراکز علمی رسمی دولتی است که در طول تاریخ افغانستان وظیفه تربیه کادرهای علمی، قضایی و سایر ادارات کشور را به عهده داشته است.
پوهنحی شرعیات مؤسسه تحصیلات عالی غور با زیرمجموعه ده بست کادری، دو دیپارتمنت (تعلیمات اسلامی و فقه و قانون)، مدیریت عمومی تدریسی، مدیریت اجرائیه، مدیریت کتابخانه و معتمد جنسی، در سال 1444هق از طرف مقام محترم وزارت تحصیلات عالی منظور شده و به حیث اولین مرکز اکادمیک علوم شرعی و چهارمین پوهنحی مؤسسه تحصیلات عالی غور، به همت و فعالیت علمی (7) تن استاد و شمولیت (19) تن محصل از فارغین صنف دوازدهم و مدرسه علوم شرعیه (دارالعلوم ابوحنیفه) در همین سال رسما افتتاح شده و به فعالیت آغاز نمود.
دوره تحصیل در هردو دیپارتمنت این پوهنحی (تعلیمات اسلامی و فقه و قانون) چهار سال بوده و در مقطع لیسانس محصل فارغ میدهد. محصلان پس از تکمیل موفقانه پروگرام دوره تحصیلی و تکمیل مونوگراف به حیث پایاننامه تحصیلی از پوهنحی فارغ میشوند و در دوایر و مؤسسات عدلی و قضایی، حقوقی و مؤسسات تعلیمی و تربیتی و سایر ارگانهای دولتی و غیر دولتی جذب میگردند.
پوهنحی شرعیات درنظر دارد تا بر اساس ارزشهای اسلامی و قوانین نافذه امارت اسلامی افغانستان، طبق نیازمندیهای جامعه در سطح ملی و بینالمللی، از طریق تدریس، تحقیق و ارائه خدمات عالیه، به حیث یک مرکز معتبر علمی و تحصیلی شناخته شود.
پوهنحی شرعیات به عنوان یک مرکز معتبر علمی و تحصیلی، با استفاده از امکانات دستداشته و فرصتهای موجود، متعهد است تا فرزندان این کشور را من حیث کادرهای علمی/دینی که ضرورت مبرم جامعه پنداشته میشود، تربیت نموده و به جامعه تقدیم نماید.
پوهنحی شرعیات مؤسسه تحصیلات عالی غور، دارای دو دیپارتمنت ذیل می باشد:
- دیپارتمنت تعلیمات اسلامی
- دیپارتمنت فقه و قانون
دیپارتمنت تعلیمات اسلامی در سال 1444هـ.ق. همزمان با ایجاد پوهنحی شرعیات تاسیس گردید است. این دیپارتمنت تدریس مضامین حدیث، علوم حدیث، عقاید، تجوید، احکام عبادات، فقه و تفسیر را به عهده دارد. دوره لیسانس رشته تعلیمات اسلامی در هشت سمستر و 16 هفته درسی ارایه میگردد. نصاب تحصیلی این دیپارتمنت توسط کمیته بازنگری نصاب تحصیلی وزارت تحصیلات عالی بازنگری شده و به دسترس قرار گرفته است.
1. دیدگاه
دیپارتمنت تعلیمات اسلامی در قالب پوهنحی شرعیات موسسه تحصیلات عالی غور مصمم است تا به سطح ملی در راستای تربیه کادرهای علمی متخصص در عرصه های قضا، وکالت دفاع، ايمه مساجد، ناظمین حجاج، دعوت و ارشاد و بخش های عقیدتی به حیث یک دیپارتمنت پیشتاز در وزارت تحصیلات عالی باشد.
2. مأموریت
دیپارتمنت تعلیمات اسلامی در قالب پوهنحی شرعیات موسسه تحصیلات عالی غور با استفاده از امکانات دستداشته خود و فرصت های موجود متعهد است تا از طریق تدریس و ارایه خدمات علمی بهمنظور رفع نیازمندیهای جامعه، کادرهای علمی و مسلکی تربیت نموده و تقدیم جامعه نماید.
2- دیپارتمنت فقه و قانون
دیپارتمنت فقه وقانون در سال 1444هـ.ق. همزمان با ایجاد پوهنحی شرعیات تاسیس گردیده است، طبق دیدگاه و رسالت که دارا میباشد، مصروف تربیه و تقدیم کادرهای جوان در بخش علوم فقهی و حقوقی به جامعه بوده که این مسؤولیت خود را با داشتن 5 تن از استادان کادر دایمی به پیش میبرد. این دیپارتمنت در حال حاضر دارای (36) تن محصل میباشد که در دو صنف درسی تایم (قبل از ظهر، بعد از ظهر) مصروف فراگیری درساند.
نصاب تحصیلی این دیپارتمنت توسط کمیته بازنگری نصاب تحصیلی بازنگری گردیده و تدریس میگردد. محصلین به مدت چهار سال (هشت سمستر) مصروف دوره تحصیلی لیسانس در این دیپارتمنت بوده و بعد از سپری نمودن موفقانه دروس، همه محصلین مکلفاند تا یک اثری را بشکل منوگراف (پایاننامه) در مطابقت به رهنمود منوگرافنویسی نوشته نمایند و بعد از دفاع موفقانه در محضر هیئت مناقشه، منحیث لیسانس همان رشته تحصیلی، شناخته میشوند.
ب) دیدگاه
دیپارتمنت فقه و قانون در چوکات پوهنحی شرعیات مؤسسه تحصیلات عالی غور مصمم است تا به سطح ملی در عرصههای قضاء ، حارنوالی ، وکالت دفاع ، إفتاء و بخش تحقیق و بالخصوص در تربیه کادرهای علمی ، متخصص و هدفمند بحیث یک دیپارتمنت پیشگام در وزارت تحصیلات عالی باشد.
ج) مأموریت
دیپارتمنت فقه و قانون در چوکات پوهنحی شرعیات مؤسسه تحصیلات عالی غور در حال حاضر از طریق تدریس و تقدیم خدمات تحصیلی به منظور رفع نیازمندیهای فعلی جامعه و ترویج علم و دانش مصروف تربیه کادرهای متخصص، هدفمند و مبتکر در جامعه می باشد.